Бебешката зебра е спасена от удавяне във водна дупка от героичните зоокисачи

От време на време чуваме ужасяващи истории, които ни карат да губим вярата си в човечеството. Но, още повече, чуваме и други истории, от които се възстановява вярата ни в човечеството. Такъв е случаят с видеоклип, който е споделян многократно и показва някои бързо мислещи зоокенери, спасяващи бебе Зебра, веднага след като се роди. Всъщност историята се случи само секунди след раждането на бебето Зебра.

Тази история се случи в биопарка Валенсия в източния испански регион.

Историята върви така. Според докладите се очаквало The Mom Zebra да роди и непрекъснато се наблюдава. Въпреки това, когато Бебето излезе, се случи нещо неочаквано. Пъпната връв беше прерязана и мъжкият фал беше за съжаление и много тъжно забит в отвора за поливане.

Credit: Bioparc Valencia/CEN

Както сами ще забележите във видеото, мама Зебра изглежда много разстроена. Раждането й беше достатъчно тежко и за да добави сол към раната, бебето й също беше изправено пред изключително тежко положение. Двамата спасители обаче отиват във водата и спасяват бебето, като го носят на сигурно място.

Credit: Bioparc Valencia/CEN

Майката се приближава до тях, но един от зоокисателите, в същото време спасителите, я пръска с вода, за да им позволи да свършат работата. Но тъй като майката беше много разстроена, мъжът бързо свърши работата и да даде бебето на мама Зебра, която по-късно се успокоява и може да се склони към бебето.

Credit: Bioparc Valencia/CEN
Credit: Bioparc Valencia/CEN

Според докладите, въпреки че това е била неочаквана и рядка ситуация, и майката, и бебето се справят отлично.
Мамата и бебето Зебра започнаха грубо. Надяваме се обаче, че това е начало на спокоен, щастлив и здравословен съвместен живот, благодарение на спасителния екип, който беше там навреме и бързо се изправи на крака и спаси Бебешката зебра.