Двама братя хранят дива котка и два месеца по-късно тя води бебетата си да се срещнат с братята

Няколко месеца двама братя хранеха неуловима дива котка, която просто отказа да бъде домашен любимец и не искаше никого близо до нея. Тогава един ден се обърнаха маси и тя реши да доведе бебетата си, за да ги посрещне.

Потребителят на Reddit ogreaper каза, че когато за пръв път се запознали с котката, тя била много уплашена и дори не би яла, когато момчетата били около нея. Тя няма да се приближи до никого, заяви потребителят на Reddit.

Photo: ogreaper

След като бавно минаваха месеци и те продължаваха да я хранят, тя вероятно се чувстваше удобно с хората и особено с тях. Затова един ден тя решила да доведе котенцата си при момчетата. Казаха, че в този момент знаели, че трябва да изкарат котетата оттам.

Photo: ogreaper

Те добавят, че тъй като са я хранили през цялата зима, тя омеква достатъчно, за да доведе котенцата си при тях. Отначало обаче тя не беше склонена към котетата и когато братята ги докоснаха, котето изсъска и дори наполовина нападна няколко пъти.

Photo: ogreaper

Потребителят каза, че са им необходими няколко часа, за да стигнат до котенцата, но едно нещо, което е помогнало, е фактът, че котката майка е била хранена цял сезон от братята, така че се е научила да се доверява по-бързо.

Те добавят, че котенцата омекотяват доста бързо, но майката е била груба в началото. Те трябваше да използват истинска коша за котки, когато тя излезе от криенето. Те твърдяха, че обикновена кутия няма да направи трика, за да може майката да седи точно отгоре.

Photo: ogreaper

След като майка и котенцата се преместиха в домовете си обаче, братята твърдят, че изпитанието се е променило. Казват, че котенцата са били твърде уплашени, за да излязат и просто биха седнали там в кутията.

Братът трябваше да извади котетата от кутията и да ги сложи на стар матрак, който имаха. За нула време козината на бебетата започна да тича наоколо и подскача на матрака. Семейството на котките остана в стая, която братята не използваха, която за щастие на котенцата имаше няколко матрака в тях.

Братята дори направиха вид на матрак за тях, като единият матрак лежеше на пода, а другият ъгъл отгоре. Те прецениха, че котенцата ще се чувстват по-сигурни в по-малко пространство като това.

Те започнаха да търсят домове за цялото семейство от косми и се увериха, че са осиновени и получават подходяща медицинска помощ. Всички котета вече са прибрани.

Photo: ogreaper

Ефективен начин за подпомагане на контрола върху дивата популация на котешки колонии е да се свържете с местен капан-връщане на връщане (TNR), за да помогнете да се създадат капани, така че дивите котки да могат да се разпръскват, кастрират и да се връщат в тяхната среда. Тя може много да помогне за справяне с пренаселението на котето и да помогне на котенцата да живеят щастлив и качествен живот.