(Видео) Леонардо Ди Каприо помага за освобождаването на стотици орки, забити в затвора за китове

Не всеки ден чувате история за знаменитост, която успява да освободи стотици орки и белуга китове от така наречения затвор за китове. Ди Каприо е една от малкото известни личности, които дадоха сърцето си, за да допринесат за освобождаването на животните от ужасните условия на руския бряг.

Разбира се обаче Лъв само в половината от тази история. Други природозащитници непрекъснато провеждат кампании за спасяване на животните, които са заловени най-вероятно от престъпни групировки, които възнамеряват да ги продават незаконно в китайските аквариуми. В тихоокеанския пристанищен град Находка има над 100 орка и белуга, хванати в мрежи от мрежи. Смята се, че това е инцидентът с най-голям брой морски създания, които са били задържани в тези временни заграждения.

Почти милион хора вече са подписали петицията с искане китовете да бъдат освободени. Сред тях е и Леонардо Ди Каприо и Памела Андерсън. Лео, който е актьор, както и природозащитник, туитва на своите 18 милиона последователи, молейки от тях да подпишат петицията.

Въпреки че е незаконно да се улавят китове този млад, сред тази пленена група са и много бебета, включително 11 орка, 5 бебешки моржа и около 90 бебешки белуга. Видео кадри дори показват, че тези китове умират във замръзващите води.

Добрата новина почива на факта, че Русия вече заяви, че ще предприеме действия за освобождаване на животните. Четирите компании, които отговарят за държането на тези китове в плен, също са повдигнати обвинения за нарушаване на законите за риболов.

Въпреки че отне почти три месеца, много повишаване на осведомеността и работа от кампании като Greenpeace, хубавото е, че упоритата работа се изплати и тези китове ще се надяваме, че скоро ще се радват на свободата си.