[Видео] Човек от Африка идва на помощ за дехидратирани животни, докато измисля начин да транспортира хиляди литри вода до тяхното местоположение

Обикновено през свободното си време хората се ангажират с различни хобита, които (нека си признаем) рядко включват напускане на къщата. Това не е така за този земеделски производител. Той прекарва свободното си време, доставяйки хиляди литри вода на животни, пострадали от сушата.

Стопанинът на грах Патрик Кийонцо Мвалуа помага на тези животни в Националния парк Запад Цаво в Кения, който през последните няколко години постоянно е подложен на силна суша.

Той използва специален воден камион, за да внася около 3000 галона вода около четири пъти седмично, за да гарантира, че животните имат много за пиене. Напоследък той и неговата приятелка Нина Полети от Канада трябва да донесат още по-големи количества вода и вследствие на това започнаха да правят ежедневни пътувания до парка.

Тази история се появи заглавия през 2017 г. и откакто Патрик създаде своя собствена фондация, която да помага на тези животни.

Той твърди, че е необходимо да помогнем на тези същества, тъй като там няма напълно вода, така че животните са в пряка зависимост от нас, хората и ако не успеем да им помогнем, те ще умрат със сигурност.

Патрик твърди, че за пръв път е хванал идеята, след като е посетил парка през летните месеци и е свидетел на това колко сухо е станало. Той твърди, че водни дупки са напълно изсъхнали и нямало абсолютно нищо за пиене на местните животни.

Патрик твърди, че този регион не получава дъжд, както преди. Според юни от дъжд не е имало абсолютно никакъв дъжд, така че смята за необходимо да се активизира и да помогне.

Освен че прави водни писти, другото хоби на Патрик включва посещение на местни училища и преподаване на тях за опазването на водата и как те могат да помогнат на дивата природа на страната.

Той казва, че тази страст произтича от факта, че той е израснал там с дивата природа и има много страст към дивата природа. Затова той реши да съобщи на средното население, когато беше свидетел на тези тежки времена.

Животните вече са свикнали с посещенията на Патрик и сега. Той твърди, че те ясно предвиждат неговото пристигане, споменавайки един повод, когато той пристигнал на отвор за поливане и станал свидетел на около 500 биволи, които го чакали, доста отчаяно просто да има малко вода.

Патрик сподели работата си в социалните медии за повишаване на осведомеността за средното население. Сега той е приветстван герой за усилията си и разбира се похвален за упоритата му работа.

Явно е възстановил вярата ни в човечеството. Върви Патрик!