Kërkohet ndërprerja e normave të larta të interesit gjatë përmbarimit


Shtet i fajdexhinjve, brohoritën qytetarët në një protestë para Ministrisë së Drejtësisë të iniciuar nga lëvizja “Ndal Përmbaruesve”. Ata kërkojnë që shteti të ndërpresë normat e larta të interesit gjatë përmbarimit. Ata patën një takim të tretë në drejtësi, ku i priti sekretari i shtetit. Qytetarët kanë raportuar raste që i kanë te përmbaruesit dhe kërkojnë zgjidhjen e shpejtë të ankesave të tyre.

Në Ministrinë e Drejtësisë po përpiqen të bëjnë ndryshime në ligj, me të cilën pjesë të neneve do të ishin të reja në dobi të qytetarëve. Por, ata thonë se nuk mund të jenë retroaktivë. Ata nuk mund të kenë një veprim të kundërt. Ata padisin në mënyrë retroaktive dhe nuk duan të bëjnë ligje në mënyrë retroaktive. Nëse ata miratojnë një ligj të ri për normat e reja të interesit, kjo shumë e re duhet të zbatohet në mënyrë retroaktive”-tha Ana Gligorova nga Nisma “Ndal përmbaruesve”.

Pashë përmbaruesit kishin një konferencë për shtyp javën e kaluar, ku ata publikisht thonë se ajo që ata po bëjnë nuk është në rregull. Njerëz, të gjithë pranojnë se kjo grabitje që ata bëjnë, nuk është në rregull dhe askush nuk ndërmerr ndonjë veprim ”-pohoi Marijan Risteski nga Nisma “Ndal përmbaruesve”.

.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com